Priprema

Luk nasjeckajte na sitno i popržite ga na masti dok ne dobije zlatnožutu boju. Dodajte junetinu narezanu na kockice i pirjajte pola sata. Svinjetinu također nasjeckajte na kockice, dodajte u lonac te pirjajte sve zajedno još pola sata odnosno dok tekućina skroz ne ispari. Na meso dolijte vodu i vino, stavite sol, list lovora, papar i sjeckani češnjak. Gulaš kuhajte oko jedan sat odnosno dok meso ne bude kuhano. Kada je meso kuhano, narežite krompir na kockice, dodajte ga u gulaš te kuhajte deset minuta. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno s vodom i dodajte u gulaš. Kuhajte još desetak minuta uz lagano miješanje.

Marija Biber, Podturen

Sastojci

500 g svinjske lopatice

500 g junećeg mesa

200 g luka

3 režnja češnjaka

200 ml vina

100 g masti

2 krumpira

1 list lovora

100 g brašna

sol

papar