Priprema
Luk nasjeckajte na sitno i popržite ga na masti dok ne dobije zlatnožutu boju. Dodajte junetinu narezanu na kockice i pirjajte pola sata. Svinjetinu također nasjeckajte na kockice, dodajte u lonac te pirjajte sve zajedno još pola sata odnosno dok tekućina skroz ne ispari. Na meso dolijte vodu i vino, stavite sol, list lovora, papar i sjeckani češnjak. Gulaš kuhajte oko jedan sat odnosno dok meso ne bude kuhano. Kada je meso kuhano, narežite krompir na kockice, dodajte ga u gulaš te kuhajte deset minuta. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno s vodom i dodajte u gulaš. Kuhajte još desetak minuta uz lagano miješanje.
Marija Biber, Podturen

Sastojci
500 g svinjske lopatice
500 g junećeg mesa
200 g luka
3 režnja češnjaka
200 ml vina
100 g masti
2 krumpira
1 list lovora
100 g brašna
sol
papar